Handsvett

Bli av med handsvett

jobbig handsvettÖverdrivet handsvett är den mest vanliga och besvärlig form av hypertyreos. Personer med denna form av hypertyreos har kalla och fuktiga händer som svettas överdrivet mycket. Handsvett kan initieras av känslomässig stress, ångest, nervositet och stressiga situationer. Överdriven svettning kan också ses med ingen stimulans alls.

Svettiga händer kan också förknippas med överdriven svettning vars symtom som består av palmar hyperhidros, svettiga armhålor, svettigt ansikte eller svettiga fötter. Den vanligaste kombinationen är svettiga handflator och svettiga fötter. Symptomen brukar börja i tidiga tonåren och fortsätter genom hela livet.

Detta påverkar varje aspekt av livet. Människor blir ständigt medvetna om problemet och försöker dölja det från andra. Drabbade personer kan inte kontrollera sitt handsvett, som även kan förvärras av känslomässig stress. Många patienter känner en stickande känsla och tror att deras porer öppnar sig för att börja svettas. Dessa individer kan uppleva vissa eller alla av följande saker:

  • Ständigt försöka torka händerna
  • Undvika att skaka hand
  • Har svårt med att skriva, skriva och hantera papper
  • Svårt att sminka sig och bära kläder
  • Obekväma med inleda intima relationer och vara socialt tillbakadragna
  • Upptagna, ängsliga, och har dålig koncentration
  • Ha svårt för att hantera pengar eller spela musikinstrument
  • Ha problem med att få manikyr

Ett fast handslag gör ofta ett bra första intryck. För dem som lider av handsvett, kan det första handslaget vara en jobbig händelse som leder till undvikande av många möten och träffar. Många människor kan tolka ett kallt, blöt, fuktigt handslag som ett tecken på osäkerhet. Det kan i en anställningsintervju till exempek bli tolkat som brist på självförtroende. Följaktligen kan detta hindra framgång och resultera i de drabbade individerna inte når lika långt professionellt, akademiskt och socialt. Vissa individer dölja sina händer under armarna, bakom ryggen eller under sina lår för att undvika pinsamheter.

Mycket av det som gör oss som individer är hur andra uppfattar oss samt hur vi uppfattar oss själva. Personer med överdriven svett kämpar ständigt med detta problem under hela livet. Ångest kan ackumuleras när man befarar besvär av svett. Slutligen kan yrkesval och relationer kan drabbas av på grund av ett tillstånd som man har liten eller ingen kontroll över.

Behandling av handsvett

Det finns många former av behandling för detta. De milda formerna av handsvett behandlas väl med bra antiperspiranter, tabletter och botox. Minimalinvasiv kirurgisk behandling är begränsad till mycket svåra fall av handsvett.