Deodorant eller antiperspirant

Om du är som de flesta människor att när du hittar en deodorant och antiperspirant som fungerar för dig så håller du dig till den. Ingen vill ju lukta svett när de kommer in på jobbet eller gå med stora våta ringar runt armhålorna. De som inte svettas mycket klarar sig ofta med att använda en bra deodorant. Vissa människor svettas dock mer än andra och använder då antiperspirant för att undvika pinsamma fläckar. Vad är då skillnaden mellan en deodorant och en antiperspirant?

Deodorant

Deodorant gör i princip vad säger det säger att den gör, det vill säga att ta bort oönskad lukt, inte förhindra svett. Vår kroppslukt produceras av bakteriell nedbrytning av svett. Ingredienser i deodoranter är i huvudsak avsedda att eliminera eller maskera lukten som orsakas av bakterier.

Antiperspirant

recipe antiperspirant

Köp Recipe Antiperspirant hos Gents

Antiperspiranter är utformade för att hindra kroppen från att producera svett genom att blockera svett från att nå huden. Aluminium är den aktiva ingrediensen i de flesta antiperspiranter. Aluminium blockerar porerna så att svett inte kan passera. Vissa typer av antiperspiranter innehåller former av aluminium som har konstaterats interagera med svett att orsaka gula fläckar på kläder. Vi har alla sett dessa på antingen oss själva eller vänner och undrat var det gula komer ifrån. Blanda en aluminium med svettas och du har svaret.

Har du lite svårare problem med svettning rekommenderar vi att du provat en antiperspirant då de är mer effektiva. Recipe har en effektiv antiperspirant som du kan köpa hos Gents till ett bra pris.