Botox

Botox mot svett

botox_mot_svettÖverdriven svettning kan vara ett väldigt jobbigt tillstånd. Det kan påverka sociala sammanhang som arbetsplatsen och interaktioner mellan olika människor. Det går nu dock att enkelt behandla med Botox.

Kläder kan färgas snabbt och tusentals kronor spenderas på kemtvätt och byte av kläder. Svettiga handflator kan orsaka ångest vid möten med andra människor. Den moderna lösningen för överdriven svettning, som heter hyperhidros, är Botox.

Botox är ett naturligt renat protein, som fungerar genom att förhindra presynaptic frisättningen av acetylkolin i sympatiska nervändar som associeras med svettkörtlarna. Med andra ord stannar botox de muskler som omger den svett körteln från klämma ut svett.

Orsaken till överdriven svettning

Hyperhidros orsakas av över aktiviteten av svettkörtlar i huden. Körtlarna finns i olika koncentrationer över hela huden. De upprätthåller kroppstemperaturen inom ett snävt intervall inför extern värme eller ökad fysisk aktivitet. Svett avdunstar på ytan av huden och effekter en överföring av värme, främst genom direkt ledning från vaskulära leverans på huden. Svettning kan nå volymer mätt i liter per timme. Även om körtlar är normala, finns det en onormal neurologisk reaktion på stimuli i de olika svettcentra. Svettkörtlar är koncentrerade i handflator, fotsulor och under armhålorna och är i runda tal runt 2-4 miljoner per person.

Botox administreras genom en mycket fin nål in i den drabbade huden. Svettning minskar avsevärt inom 48 timmar och resultaten kan vara från 6-12 månader. Botox är snabbt, enkelt, effektivt och relativt smärtfritt.

Vilka områden kan behandlas med Botox?

Underarmar är det vanligaste och enklaste stället att administrera Botox. Ofta appliceras en enkel lösning läggs på huden för att se det exakta område där en person svettas och sedan injiceras Botox små nålar precis under huden. Ofta används en mindre mängd bedövningsmedel, vilket gör detta till en relativt smärtfri procedur. Det hela tar bara några minuter att slutföra.

Händer fungerar också mycket bra. Eftersom händerna är ett känsligt område är det vanligt att ha vissa bedövningsmedel som placeras i händerna så att injektionerna blir smärtfria. Alternativt kan en vibrationsenhet användas för att göra behandlingen mer bekväm.

Pannan är ett annat område där detta är extremt effektivt. De flesta svettningarna här sker nära hårlinjen och droppar ner i ansiktet. Med några enkla injektioner kan ofta mycket synliga området av svettning behandlas.

Fötter, precis som händer kräver ofta vissa bedövningsmedel innan behandling. Det är inte ovanligt att hitta förbättringar i fötterna efter bara händerna behandlas. Även om många människor blir nöjda med resultatet av behandlingen är resultatet inte lika förutsägbart som med händer och underarmar.

Kan alla behandlas med Botox?

I allmänhet är alla lämpliga kandidater förutom:

  • Gravida kvinnor eller kvinnor som ammar.
  • Någon som har en hudinfektion i området som ska behandlas.
  • Den som är allergisk mot någon av de aktiva ingredienserna i Botox.