Armsvett

Mycket armsvett?

Armsvett är en av de vanligaste formerna av överdriven svettning. Det är även den mest synliga formen av överdriven svettning. Armsvett syns ofta på kläderna om den drabbade bär tunna skjortor eller toppar. Det blir extra tydligt om kläderna är i vissa typer av färger. Förutom detta kan armsvett även orsaka dålig lukt. Här är några tips om hur att ta itu med problemet:

  • Minska ditt intag av kaffe. Kaffe är känt för att hålla kroppen aktiv som minskar mängden sömn din kropp får. Minskad mängd sömn orsakar stress på kroppen vilket gör att du svettas mer.
  • Byt dina kläder varje dag. Duscha varje dag och använda en antibakteriell tvål. Detta kommer att hjälpa döda bakterier som ger upphov till dålig lukt, samt att hålla svetten borta från kroppen.
  • Att använda en stark antiperspirant deodrant är ett av de bästa kosmetiska sätten att ta itu med problemet. Antiperspiranter fungerar genom att kemiskt stänga till öppningen till talgkörtlar i armhålan som producerar svett. För att åstakomma detta används aluminiumklorid. Svetten hindras därmed från att nå huden. Talg från körtlarna kommer fortfarande att produceras fortfarande vilket är en negativ bieffekt.
  • Börja dricka salvia-thé. Det är känt att vara en mycket effektiv lösning och kan minska svettningar med upp till 50%. Hur man förbereder drycken: ta en matsked av salviablad, som du kan köpa från din lokala mataffär, och låt dem ligga i kokande vatten i cirka tio minuter. Häll sedan ut vattnet och drick det.

Verkliga botemedlet kommer att för överdriven svettning är att ta itu med de bakomliggande faktorer – kontrollera näringsmässiga, hormonella, psykologiska och miljömässiga utlösare.